Новини

Україна навіть не в першій десятці: опублікований рейтинг найбільш піратських країні

Україна навіть не в першій десятці: опублікований рейтинг найбільш піратських країні

Світовий авторитет у галузі цифрового піратства MUSO опублікував звіт за 2017 рік. Згідно звіту, глобальне піратство зросло на 1,6% за минулий рік. Було виявлено 300,2 мільярда відвідувань сайтів, які надають нелегальний контент.

Більше третини всіх відвідувань цих сайтів пов'язані з переглядом телевізійного контенту (106,9 мільярда), з музикою (73,9 млрд) і фільмами (53,2 млрд). Рейтинг очолили США, оскільки на країну припадає 27,9 млрд відвідувань в рік. Слідом йдуть Росія (20,6 млрд) і Індія (17 млрд). У першу десятку країн-піратів також входять Бразилія (12,7 млрд), Туреччина (11,9 млрд), Японія (10,6 млрд), Франція (10,5 млрд), Індонезія (10,4 млрд), Німеччина (10,2 млрд) і Великобританія (9,0 млрд).

«Існує думка, що зростання популярності послуг Netflix і Spotify вирішив питання з піратством, але це не так, – заявляє Енді Чаттерли, співзасновник і виконавчий директор MUSO, – 53% всього піратства відбувається на неліцензованих потокових платформах. Зрозуміло, що потокова передача є найбільш популярним способом для споживачів отримувати доступ до контенту, будь то законні або незаконні канали». Чаттерели впевнений, що індустрія легального контенту повинна не тільки готувати стратегічний захист своєї продукції, але і враховувати потреби аудиторії, розуміючи, чому користувачі надають перевагу піратським версіям їх контенту.

Нагадаємо, на початку березня «1+1 медіа» офіційно презентувала SUDUM – проект з захисту авторських прав власників відеоконтенту в інтернеті. Технологічно-правова система SUDUM блокує нелегальні копії відеоконтенту на сайтах, в соціальних мережах і на відеохостингах. Процес відстеження нелегального контенту відбувається автоматично протягом 24 годин на добу. При виявленні піратських версій матеріалів програма автоматично розсилає скаргу «пірату» (провайдеру, веб-сайту, адміністрації соцмережі).